Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Op tafel in: 100 minuten
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Tip: ook lekker met champignons en geraspte kaas
Wijnspijs-suggestie:
Bij een traditioneel Elzasgerecht als Flammkuchen hoort natuurlijk een klassieke Elzaswijn. Onze tip is de Alsace van Domaine Loew. Deze loepzuivere, biodynamische witte wijn is een blend van de nobele Elzasdruiven pinot gris, gewurztraminer, riesling en muscat. Samen zorgen ze voor een perfecte combinatie van geurigheid, frisse zuren, smaakintensiteit en body om de smaken van de flammkuchen perfect te ondersteunen, maar ook tegenwicht te bieden aan de romige en zoute smaken. Een mooie match!
Bronvermelding: Alsace WijnenAromatische witte wijn met de geur van bloemen en een beetje muskaat. De smaak is zacht en vol. Hét klassieke Elzasser aperitief, maar ook prima bij oosterse gerechten en zoetwatervis.